Strandsfeer in eigen tuin, dat was de wens van de bewoners

De stoere vlonder van oude meerpalen, zandkleurig castle grind en beplanting van siergrassen zorgen voor de heerlijke strandsfeer in deze kleine achtertuin

De bewoners hadden een behoorlijke wensenlijst voor het tuinontwerp van deze kleine achtertuin van 60 m² in Haarlem. Ten eerste wensten een tuin in strandsfeer met een grote schuur, overdekt gedeelte voor de grote barbecue en een overdekt loungegedeelte voor hun tienerkinderen. Maar ook nog ruimte voor hun tafel van 260 lang, originele tweezits strandstoel en een vijver.

Alle wensen zijn opgenomen in het tuinontwerp. De stoere vlonder van oude meerpalen zijn verspringend gelegd, waardoor een speels en natuurlijk effect ontstaat. Er tussen ligt een halfverharding van zandkleurig Castle grind op een grindplaat met honingraten profiel wat wegzakken voorkomt.

De zorgvuldig gekozen beplanting van voornamelijk siergrassen zorgen voor de heerlijke strandsfeer in deze kleine achtertuin.
De grote schuur met overkapping is geschilderd in een mooie grijstint dat het strandgevoel benadrukt.

Design: Melanie Geels