TEL 06-811 38 264

kosten & werkwijze

tuinontwerp laten maken

Waar over nadenken bij het maken van een tuinontwerp?
 • Wensenlijst
 • Sfeer bepalen
 • Inmeten perceel
 • Uitkiezen van de elementen als; Bestrating, Schuur, Overkapping, Schutting, Poortdeur, armaturen verlichting
 • Beplanting sfeer aangeven
Ik lever / mijn werkzaamheden
 • Inmeten perceel
 • Meerdere schetsontwerpen en correcties
 • Definitief ontwerp
 • Matenplan
 • Werkbeschrijving
 • Verlichtingsadvies
 • Beplanting advies
 • Beplantingsplan (Optioneel)
Ik adviseer / help bij
 • Kritische blik op de wensenlijst
 • Styling
 • Schetsontwerpen
 • Sfeer
 • Het uitkiezen van de elementen als bestrating, schuur, overkapping, schutting, poortdeur, armaturen verlichting, etc
 • Beplanting

Kosten tuinontwerp

Ik werk landelijk en wat mij onderscheidt van andere ontwerpers, is dat ik altijd meerdere, eerste schetsen maak, zodat we samen echt alle mogelijkheden kunnen verkennen. Ik doe er alles aan om jullie droomtuin te verwezenlijken. Het tarief is dus ook inclusief correctierondes.

De vermelde bedragen zijn inclusief: 

 • Afmetingen aangeleverd door bewoners of samen inmeten binnen 15 minuten
 •  Kennismakingsgesprek via videobellen
 • Voor een kennismakingsgesprek op locatie breng ik mijn reistijd in rekening.
 • Beplantingsadvies

De kosten voor een tuinontwerp zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het perceel en de complexiteit van het ontwerp. Het tarief start vanaf €875,- inclusief beplantingsadvies, maar exclusief compleet gedetailleerd beplantingsplan. 

De reden hiervoor is dat het erg per tuin scheelt hoeveel werk ik daaraan heb. Maar het zijn geen grote bedragen hoor. Bij het ontwerpen van een tuin, heb ik de beplanting al in mijn hoofd en reken ik puur wat extra voor de tijd.  

Mail mij gerust voor een offerte op maat: melanie.geels@hotmail.com

BEPLANTINGSPLAN (zonder ontwerp)

Soms is de indeling van een tuin al naar tevredenheid, maar kun je wel een plan gebruiken voor de beplanting.
Exclusief BTW 21%Beplantingsplan
0 – 40 m²€ 575
40 – 100 m²€ 725
100 – 150 m²€ 925
Exclusief BTW 21%Beplantingsplan
150 – 250 m²€ 1.245
250 – 500 m²€ 1.650
vanaf 500 m²prijs op aanvraag

visie

"ik had het bijna zelf kunnen bedenken".

Daar ga ik voor! Het verschil zit hem in het woordje ‘bijna’. Het ontwerp moet aanvoelen als jullie tuin, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Centraal in mijn manier van werken staat de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat de tuin aanvoelt als jullie plekje? Een tuin moet zeker niet aanvoelen als een showroom uit de boekjes, maar als een persoonlijke plaats, waar je tot rust komt.

De taak van ontwerpers heeft alles te maken met ruimtelijk denken. Mijn voornaamste taak is het vormgeven van de ruimte, in elementen, materialen, plantsferen en volumes. Ik zie het als mijn taak om jullie persoonlijke wensen te vertalen naar deze ruimtelijke dimensie.

Ik ben als tuinontwerper uiteraard gek op planten, maar ik snap heel goed de bekende ‘onderhoudsvriendelijke’ vraag. Ik heb zelf ook een druk leven; gezin, huishouden, vrienden, werk, etc en ben echt niet de hele dag in de tuin bloemen aan het snoeien, was dat maar zo…..Dus schroom niet hoor, ik snap het heel goed. Uiteraard ga ik voor groen, maar het moet wel praktisch zijn.  Ik deel graag mijn ideeën, inspiratie en tips, zodat we samen een persoonlijke tuin, die als thuis voelt, creëren.

werkwijze : stappen

In ons vrijblijvende kennismakingsgesprek inventariseer ik alle wensen om zo tot een duidelijk beeld te komen. We gaan het hele traject samen doen, waarbij jullie huiswerk krijgen.  De volgende aspecten komen aan bod:

1 INDELING; het allerbelangrijkste is de indeling van het perceel. We gaan de gebruiksfuncties toekennen aan de ruimtes; zitten, eten, spelen, opbergen, privacy, groen, etc. Het enige wat jullie hoeven te bedenken, is wat je in de tuin wil doen. Wat, Waar komt, dat is mijn taak. Dus daar geen hoofdbrekens over, dat is waar ik goed in ben en zie ik als mijn hoofdtaak.

2 SFEER; uiteraard hebben jullie een bepaalde sfeer in je hoofd. Het is heel fijn om alvast sfeerbeelden van Pinterest paraat te hebben bij ons gesprek. We bepalen of de indeling bijvoorbeeld strak en recht wordt of juist organisch en speels. De een heeft echt een voorkeur en anderen weten het niet, dan schets ik beide in. We gaan voor perfectie.

3 VERHARDING; bij een bepaalde sfeer hoort ook een bepaald soort bestrating. Ik heb daar ideeën bij en in de schetsen stel ik een aantal bestrating mogelijkheden voor. Tijdens de schetsronde bespreken we de voor- en nadelen. In de definitieve fase hebben we een keuze gemaakt en krijgen jullie ook huiswerk de uiteindelijke bestrating uit te kiezen. Om alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden, verwijs is graag naar mijn tips op https://tuinontwerpgeels.nl/tips-2/tips-voor-het-kiezen-van-tuinbestrating/

4 OVERIGE ELEMENTEN (Schutting, schuur, overkapping, poortdeur, fietsenhok, etc). Ook hier is de keuze reuze. Wat ik doe; ik geef alle elementen uiteraard een plaats, bepaal het formaat en globaal het uiterlijk. Het kan zijn dat we samen besluiten dat er iets op maat gemaakt moet worden, maar fijner is om een standaard is te kiezen, dat is goedkoper. Ook hier volgt huiswerk voor jullie om naar budget een keuze te maken.

Na de opdrachtbevestiging ga ik met jullie wensen aan de slag en maak ik verschillende, globale schetsvoorstellen. De eerste schets is altijd een verkennend ontwerp in grote lijnen. Ik werk altijd verschillende opties uit, gewoon omdat het fijn is om idee te krijgen van de mogelijkheden. We bespreken de schetsvoorstellen en overleggen praktische zaken. Ik noem het altijd ‘trechteren’ middels een aantal schetsen naar het definitieve 3D ontwerp.  Keuzes maken is lastig, zeker als er veel geld mee gemoeid is. Door mijn ontwerpen in 3D kun je heel goed zien wat verschillende materialen doen voor de sfeer. Op deze manier kun je vol zelfvertrouwen de juiste keuze maken. We gaan net zolang door tot het eindresultaat perfect is.

Vervolgens werk ik alles uit in een definitief ontwerp in 3D. Als jullie helemaal tevreden zijn met het definitieve ontwerp, werk ik het maatvoering- en verlichtingsplan uit. Hiermee is het heel gemakkelijk om gericht offertes aan te vragen bij hoveniers en komen jullie achteraf niet voor onaangename meerkosten te staan.

Indien gewenst maak ik graag een beplantingsplan. Een beplantingsplan geeft aan waar de verschillende soorten beplanting komen te staan, aangevuld met een beplantingslijst en bijbehorende onderhoudstips.

Op basis van de uitgewerkte plannen vragen we offertes aan. We nemen samen de offertes door en stellen vragen aan de hovenier waarom hij bepaalde materialen gebruikt. Ik begeleid graag het hele traject om teleurstellingen en hoge kosten achteraf te voorkomen.

Schematische indeling