TEL 06-811 38 264

Indeling tuin: rond of recht of speels? Pergola?

lange diepe tuin organische vorm
lange diepe tuin organische vorm
Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Click Here
Vorige slide
Volgende slide

Details

Categories: 

Description

Rond of recht of speels? Pergola?

De bewoner vindt het lastig. Hij heeft een ontwerp van mij gezien met pergola, waarvan de stijl hem aanspreekt en is heel benieuwd hoe dat er dan in zijn tuin uit zou zien. Maar weet eigenlijk niet zeker of hij het echt wil en daar budget aan wil uitgeven. (alles wat de lucht in gaat kost geld). Een ander ontwerp van mij met klinkers in banen over de breedte vindt hij ook erg mooi. En tegelijkertijd spreken ronde vormen hem ook erg aan. Keuzes maken is lastig.

Gelukkig bieden mijn 3D schetsen direct inzicht in het eindresultaat. ‘What you see is what you get’. Nu alleen nog even kiezen…

Ieder ontwerp heeft zijn voor en nadelen.

De ronde vorm zorgt voor een natuurlijk, golvende zichtlijn naar achter. En door de planken van de houten vlonder in verschillende richtingen te leggen ontstaat een gaaf grafisch effect.

De pergola deelt te tuin op en geeft een apart ‘tuinkamer’ effect zonder dat er een dak aanwezig is.  Maar is weer kostbaarder.

Hout is een prachtig materiaal met een natuurlijke, stoere uitstraling, het is alleen kostbaarder dan grind.

De schets met de klinkers en het grind is heel speels en de goedkoopste optie.

 

#tuinontwerpdiepesmalletuin #tuinontwerplangediepetuin #tuinontwerpstadtuin #industrieletuin #kleinetuin #tuinontwerpideeën #tipslangesmalletuin #tuinHilversum #pergolazwartdouglashout.

Ontwerp: Melanie Geels, tuinontwerpbureau Geels

RELATED PROJECTS