Modern Strak Tuinontwerp Villatuin

Details

Categories: 

Description

De opdracht was duidelijk, strak & minimalistisch. De tuin was uit balans, een enorme heesterborder aan de linkzijde en rechts niets. Door de drie ritmisch geplaatste witte muren is het geheel rustig geworden Ik heb de balans teruggebracht door aan de rechterzijde wintergroene taxusblokken te plaatsen met prachtige meerstammige bomen, Amelanchier lamarckii, die hoogte aan het geheel geven.

Het hoogteverschil wordt opgevangen door meters lange betontrede tussen het gras, hetgeen een rustig en minimalistische uitwerking heeft.

Direct aansluitend op het huis is een groot terras met heerlijke luie banken en een schitterend uitzicht over het altijd boeiende lijnenspel van het gazon met de witte muren en bomen. De sfeer van gefilterd zonlicht loopt op een mooie dag naadloos over in de bosrijke omgeving

Het achterste gedeelte is voor de kinderen en daarom helemaal kidsproof. Geen bloembedden, maar een zwembad, trampoline, grasveld en fantastisch, luxe tuinhuis met grote overkapping van zwart rabat om te loungen, kortom kinderparadijs.

De beplanting is sober gehouden; dwars geplaatste hagen, niet woekerende bamboe, Fargesia robusta Campbell en veel siergrassen, als Pennisetum alopecuroides en voor een super bijzonder effect, de Ophiopogon planiscapus “Niger”, een zwarte siergras.

Ontwerp: Tuinontwerpbureau Geels, Melanie Geels

Hovenier: Groen Kwaliteit 

RELATED PROJECTS