WENS

Grote zitgelegenheid achterin de tuin in de avondzon. Maar tegelijkertijd bevindt zich daar de poortdeur en dient er opbergruimte/schuur te komen voor de fietsen, drie bakken en tuinkussens. Uitdaging dus. Qua sfeer en indeling hadden de bewoners geen idee, behalve dat het rustig moet zijn. Verdere wensen, gras/speelveld met rekstok voor de kinderen en kleine eettafel.

SCHETS FASE: DE VRAAGSTUKKEN

Schuur op maat of standaard?
In het eerste ontwerp heb ik gekozen voor een schuur op maat. Door deze schuin te plaatsen ontstaat er een speelse ruimte voor een grote schuine bank. Ik vind dit zelf het spannendste ontwerp, maar is natuurlijk kostbaarder . Daarom heb ik er voor gekozen om in de andere schetsen voor een standaard schuur en tuinkast bij de keuken.

Indeling; Rond of recht?
Aan de bewoners de keuze. De organische lijnen trekken de zichtlijn mooi naar achteren . De rechte lijnen heb ik verzacht door in het ene ontwerp Cobble Stones te combineren met klinkers in de breedte, waardoor een ruimtelijk gevoel ontstaat. In de andere schets heb ik gewerkt met een rechthoekige tegel waarbij je heel leuk speelsheid creëert door deze verspringend te leggen.

Zitten of groen?
Ook hier weer een persoonlijke keuze. Aan de linkerzijde komt de zon van in de ochtend bij het huis naar de avondzon achterin. Kies je dan voor juist bloemen in de zon of voor zitten?

DEFINTIEVE FASE

De bewoners hebben gekozen voor het ontwerp met ronde, organische vormen en schuine lijnen. Nu alleen nog kiezen, wordt het grind of kasseien?

Ontwerp: Melanie Geels, tuinontwerpbureau Geels
#tuinontwerp #tuinontwerpkleinetuin #industrieletuin #kleinetuin #tuinontwerpideeën #tuin #tuinidee #modernetuin #tuininrichting #loungehoek #loungebank #industrieelwonen #interiorstyling #inspiringgardens #gardendesign #outdoordesign #landscapedesign #gardeninspiration #dailyinteriorinspiration