TEL 06-811 38 264

WERKWIJZE

VISIE

“ Ik had het bijna zelf kunnen bedenken”.

Daar ga ik voor! Het verschil zit hem in het woordje ‘bijna’. Het ontwerp moet aanvoelen als jullie tuin, dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Centraal in mijn manier van werken staat de vraag: Hoe zorg ik ervoor dat de tuin aanvoelt als jouw thuis? Een tuin moet zeker niet aanvoelen als een showroom uit de boekjes, maar als een persoonlijke plek, waar je tot rust komt.

De taak van ontwerpers heeft alles te maken met ruimtelijk denken. Mijn voornaamste taak is het vormgeven van de ruimte, in elementen, materialen, plantsferen en volumes. Ik zie het als mijn taak om jullie persoonlijke wensen te vertalen naar deze ruimtelijke dimensie. Ik deel graag mijn ideeën, inspiratie en tips, zodat we samen een persoonlijke tuin, die als thuis voelt, creëren.

 

stappen

1. Vrijblijvende kennismaking

Een tuinontwerp begint bij jouw wensen. In ons vrijblijvende kennismakingsgesprek inventariseer ik je wensen om zo tot een duidelijk beeld te komen. Centraal in mijn manier van werken staat de vraag: Hoe zorg je ervoor dat je tuin aanvoelt als jouw thuis? Een tuin moet zeker niet aanvoelen als een showroom uit de boekjes, maar als een persoonlijke plek, waar je tot rust komt.

2. Schetsontwerpen

Na de opdrachtbevestiging maak ik de eerste schetsvoorstellen. Vaak werk ik verschillende ontwerpen uit om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Vaak zit er een voorstel naar wens bij, maar je hoeft niet direct te kiezen uit één voorstel. Vaak leidt een klein dingetje tot veel meer. Keuzes maken is lastig, zeker als er veel geld mee gemoeid is. Door mijn ontwerpen in 3D kun je heel goed zien wat verschillende materialen doen voor de sfeer. Op deze manier kun je vol zelfvertrouwen de juiste keuze maken. We gaan net zolang door tot het eindresultaat perfect is.

3. Definitief ontwerp

Vervolgens werk ik alles uit in een definitief ontwerp in 3D. Als je helemaal tevreden bent met het definitieve ontwerp, werk ik het maatvoering- en verlichtingsplan uit. Hiermee is het heel gemakkelijk om gericht offertes aan te vragen bij hoveniers en kom je achteraf niet voor onaangename meerkosten te staan.

4. Beplantingsplan

Indien gewenst maak ik graag een beplantingsplan. Een beplantingsplan geeft aan waar de verschillende soorten beplanting komen te staan, aangevuld met een beplantingslijst en bijbehorende onderhoudstips.

5. Realisatie

Op basis van de uitgewerkte plannen vragen we offertes aan. We nemen samen de offertes door en stellen vragen aan de hovenier waarom hij bepaalde materialen gebruikt. Ik begeleid graag het hele traject om teleurstellingen en hoge kosten achteraf te voorkomen.

Kosten

CONTENT HERE

BESPAAR JEZELF VEEL PIEKEREN EN TIJD DOOR EEN ONTWERP IN 3D